Ontruimingsinstallatie

Ontruimingsinstallaties, waarvoor dienen die en wat heb je er aan. Een ontruimingsinstallatie helpt bij noodsituaties om het ontruimen van een gebouw zo snel en netjes mogelijk te laten verlopen. In de meeste gevallen zit de ontruimingsinstallatie gekoppeld aan de brandmeldinstallatie.

Wanneer heeft u een ontruimingsinstallatie nodig?

U heeft een ontruimingsinstallatie nodig als een brandmeldinstallatie binnen uw bedrijf verplicht is. De ontruimingsinstallaties van MW Installatie & Montage voldoen vanzelfsprekend aan de wettelijke NEN norm 2575. De brand en ontruimingsinstallaties word door sommige verzekeraren geëist.

Een brandmeldinstallatie lokaliseert beginnende brand met rookmelders en handmelders en activeert dan het brandalarm. Als u in het bezit bent van een ontruimingsinstallatie gaat daar ook een melding naartoe.

Wat doet de ontruimingsinstallatie

De ontruimingsinstallatie werkt samen met de brandmeldinstallatie en zorgt ervoor dat de personen aanwezig in het gebouw zo snel mogelijk gealarmeerd worden. Een ontruimingsalarminstallatie is vooral belangrijk wanneer personen het alarm niet (snel genoeg) kunnen horen. Het ontruimingssignaal kan een luid alarm, een stil alarm of een combinatie van beide zijn.

Erkend Brandbeveiligings bedrijf

Brandbeveiligingsinstallaties en ontruimingsinstallaties moeten aan tal van wettelijke eisen voldoen. MW Installaties & Montage gaat natuurlijk voor de beste kwaliteit en werkt daarom uitsluitend samen met erkende brandbeveiligingsbedrijven.

Informatie over ontruimingsinstallaties

Voor meer informatie over de ontruimingsinstallaties kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 06-55706902. Wij adviseren u vrijblijvend en bespreken de beste opties met u.